Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр юстиції України

Малюська планує "невдовзі" запустити пілотний проєкт в одному з міст Київської області щодо перенесення даних в реєстр прав на нерухоме майно з бюро технічної інвентаризації

В інтерв'ю опублікованому 27 травня 2020 року міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що планує "невдовзі" запустити пілотний проєкт в одному з міст Київської області щодо перенесення даних в реєстр прав на нерухоме майно з бюро технічної інвентаризації.
Не виконано
Сказано 27 травня 2020 р.

Джерело

  • https://mind.ua/publications/20211355-denis-malyuska-mozhe-vidatisya-shcho-rejderstva-pobilshalo-bo-lyudi-aktivnishe-podayut-skargi?fbclid=IwAR0sdnVpl6yfpscfFpEF5xSv7fVwZn2yR3D5uqnLYtrDXAR3XWNS1J8eUlg
  • Лист Міністерства юстиції України від 21 серпня 2020 року
  • Лист Міністерства юстиції України від 23 березня 2021 року
  • Лист Мін'юста

Результат

За інформацією наданою Міністерством юстиції, станом на 15 листопада 2021 року перенесення даних в реєстр прав на нерухоме майно з бюро технічної інвентаризації в одному з міст Київської області не було запущено.

Міністерством була змінена концепція з реалізації проєкту. Було визнано за доцільне організувати взаємодію у форматі запит/відповідь, що дозволяє без участі суб’єкта права за запитом державного реєстратора в режимі онлайн отримувати необхідну для проведення реєстраційних дій інформацію щодо об’єктів нерухомого майна. Однак, даний проєкт доступний тільки стосовно реєстрації об’єктів нерухомого майна по місту Харків.

Керуючись регламентом аналітичного порталу, редакція вважає, що умовні терміни "невдовзі" станом на листопад 2021 року порушуються. Враховуючи це, обіцянці присвоєно статус "не виконано".

Нагадаємо попередній хід подій:

Відповідно до листа Міністерства юстиції України від 21 серпня 2020 року, центральним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (місто Київ) разом з Київською міською державною адміністрацією розробляється пілотний проєкт подання державними реєстраторами прав на нерухоме майно запитів щодо реєстрації прав на нерухоме майно до 1 січня 2013 року до комунального підприємства Київської міської ради "Київське міське бюро технічної інвентаризації", а також отримання відповідей на запити, в електронній формі.

Відповідно до листа Міністерства юстиції України від 23 березня 2021 року, у період з 28 травня 2020 року по 1 березня 2021 року пілотний проєкт в одному з міст Київської області щодо перенесення даних в реєстр прав на нерухоме майно з бюро технічної інвентаризації не був запущений.