Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров планує зробити цифрові копії доступними в торговельних установах

17 червня 2020 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що планує зробити цифрові копії доступними в торговельних установах.
Виконано
Сказано 17 червня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/fedorov1991/posts/2085068458303674
  • Лист Міністерства цифрової трансформації України від 16 грудня 2020 року
  • https://www.kmu.gov.ua/news/mincifri-uryad-dozvoliv-vikoristannya-kopij-cifrovih-dokumentiv-u-diya-v-tomu-chisli-cifrovogo-podatkovogo-nomera

Результат

Враховуючи те, що станом на грудень 2020 року у застосунку "Дія" функціонує рідер QR-кодів за допомогою якого кожен суб'єкт господарювання (у тому числі і торговельні установи) можуть приймати та перевіряти електронні документи (цифрові копії), обіцянка отримала статус "виконано".

Відповідно до листа Міністерства цифрової трансформації України від 16 грудня 2020 року, у торговельних установах немає необхідності ділитись електронною копією відображення інформації в частковому або повному обсязі через застосунок "Дія", оскільки достатнім є пред'явлення відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України або у паспорті громадянина для виїзду за кордон. Наразі пред'явлення документів у застосунку "Дія" можливе у таких торговельних мережах: АТБ, Велика Кишеня, Велмарт, у мережі магазинів Basket, у торговій мережі Посад. Також було зазначено про те, що кожен суб'єкт господарювання може приймати електронні документи та перевіряти за допомогою вбудованого рідера QR-кодів у застосунку "Дія".

16 вересня 2020 року уряд дозволив використання копій цифрових документів у "Дія", в тому числі цифрового податкового номера, у торгових мережах, поштових відділеннях, банках та сервісах.