Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Гетманцев заявив, що перший транш МВФ використають для наповнення бюджету

25 травня 2020 року народний депутат України Данило Гетманцев заявив, що перший транш МВФ використають для наповнення бюджету."Це вже було заявлено. Можете відповідально посилатися навіть на мене. Ці гроші підуть до державного бюджету. Перший транш це однозначно" (відео 2:00:25-2:00:55).
Архів
Сказано 25 травня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=hHrubNs-2kw
  • https://www.epravda.com.ua/news/2020/06/10/661561/

Результат

Відповідно до "Листа про наміри" з додатком: "Меморандум про економічну та фінансову політику", підписаного президентом Зеленським, прем'єром Шмигалем, міністром фінансів Марченком, головою НБУ Смолієм, від 2 червня, який Рада директорів МВФ ухвалила 9 червня (разом з виділенням першого траншу за програмою у розмірі 2,1 млрд доларів), у рамках нової 18-місячної програми за угодою Stand-by у розмірі 3,6 мільярдів спеціальних прав запозичення (178,9% квоти, що еквівалентно приблизно 5 мільярдам доларів США), кошти спрямовуються для бюджетної підтримки та на потреби платіжного балансу.

10 червня стало відомо, що перший транш від МВФ у розмірі 2,1 млрд доларів уже направили в Україну на рахунки уряду. Обіцянка переноситься до розділу "Архів" оскільки за регламентом порталу "Слово і діло", а саме пунктом 1.2.6 "Не вважаються обіцянками заяви, які стосуються майбутнього стану речей, але без зазначення ролі суб’єкта створенні такого стану". Народний депутат озвучив заявлену керівництвом позицію не впливаючи на прийняття рішення.