Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"

Яценко пообіцяв сприяти поверненню туберкульозного диспансеру у власність міста Умань

29 січня 2020 року народний депутат України Антон Яценко пообіцяв сприяти поверненню туберкульозного диспансеру у власність міста Умань. "Я буду, звичайно, робити все, в тому числі і публічно, щоб намагатись повернути це до міста Умані", – так депутат прокоментував ситуацію, що склалася з диспансером (відео з 2:12 по 2:18).
Виконано
Сказано 29 січня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/5ounxZwdQEk?t=132
  • https://www.facebook.com/groups/847240548712401/permalink/2410550645714709/
  • https://uman-rada.gov.ua/index.php/dokumenty/rishennia-miskoi-rady/item/17063-rishennia-7-pozacherhovoi-sesii-umanskoi-miskoi-rady-viii-sklykannia-vid-12-liutoho-2021-roku
  • https://04744.info/novyny-regionu/tubdispanser-bude-povernuto-u-vlasnist-gromadi-umani-videokomentar/
  • https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=422606729034592

Результат

2 червня 2020 року Антон Яценко опублікував на свої сторінці у Facebook інформацію про те, що він, як народний депутат України, звернувся до Міністерства охорони здоров’я України стосовно цього питання та отримав відповідь, згідно з якою МОЗ України не мало інформації щодо запланованого відкриття сучасної транспатологічної клініки на території колишнього туберкульозного диспансеру міста Умані. З чого парламентарій зробив висновок про незаконну діяльність нових керівників.

12 лютого 2021 року на сесії Уманської міської ради було припинено право користування земельними ділянками по вул. Мала Садова, 16.

20 лютого 2021 року місцеві ЗМІ повідомляли про те, що окрім припинення права користування цих земельних ділянок наступним кроком міської влади буде подання позовної заяви до суду щодо повернення приміщень колишнього фтизіатричного відділення туберкульозного диспансеру у комунальну власність Уманської міської територіальної громади.

За словами начальника відділу з питань комунальної власності та земельних відносин Уманської міської ради Євгенія Клімова, туберкульозний диспансер фактично було повернуто у власність міста Умань за сприянням народного депутата Антона Яценка.

"Тому відділ комунального майна Уманської міської ради під керівництвом Плєтньової Ірини Григорівни, за сприяння народного депутата Яценко Антона Володимировича буде і надалі повертати у комунальну власність громади міста незаконно відчуженні об'єкти", - заявив Євгеній Клімов у відео (5:04 - 5:20).

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки народний депутат України Антон Яценко, у межах своєї компетенції, сприяв поверненню туберкульозного диспансеру у власність міста Умані. Він актуалізував питання повернення та відновлення диспансеру як у суспільстві, так і у МОЗ України.