Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський заявив, що тільки «після епідемії COVID» звільнить деяких голів ОДА за невиконання завдань

20 травня 2020 року президент України Володимир Зеленський заявив, що тільки «після COVID» звільнить деяких голів ОДА за невиконання завдань. «Що стосується голів обласних державних адміністрацій – всі висновки по ним після того, як ми закінчимо COVID. Наприклад, я навіть не думав, що у нас такий сильний чернівецький губернатор. Там найскладніша ситуація, ви знаєте, через хворих. Найскладніша ситуація в усьому. Він один з кращих. Тобто ця інфекція нам показує, які захворювання у нас є в держапараті. Одразу після COVID (епідемії – ред.) будуть рішення, а зараз цього не можна робити. Я не можу зараз звільнити якогось губернатора – я просто боюся, що там завалиться весь процес», – заявив Зеленський (відео 2:56:31).
Не виконано
Сказано 20 травня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/TjY3FcEmhCk?t=10591
  • https://media.slovoidilo.ua/media/infographics/13/125394/rotacziyi-sered-kerivnykiv-oda_ru_origin.png
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/01/05/infografika/polityka/najbilsh-nestabilni-derzhavni-posady-kadencziyi-zelenskoho
  • https://www.slovoidilo.ua/rejtyngy/golovy-obladministracij
  • https://www.facebook.com/moz.ukr/posts/1828468027316294
  • https://www.facebook.com/oleksiy.chernyshov/posts/393563588721072

Результат

Протягом майже року після виголошення обіцянки президент Зеленський не змінив голів ОДА лише в 9 областях, у решті областей керівників ОДА змінювали навіть декілька разів.

Щодо причин звільнень, то для прикладу можна навести пояснення міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. Він пояснив, що звільнення деяких голів ОДА пов'язано з моніторингом стану справ у регіонах, в тому числі щодо реалізації програми президента «Велике будівництво» та проєктів регіонального розвитку.

Також, як всім відомо, станом на квітень 2021 року епідемія триває, і за інформацією МОЗ від 14.04.2021, починає йти на спад.

Враховуючи те, що протягом року після виголошення обіцянки в умовах епідемії президент Зеленський звільнив низку глав ОДА, зокрема, через низькі показники ефективності під час виконання визначених завдань, обіцянці присвоєно статус «не виконано». Тож «висновки» по главах ОДА робили не чекаючи завершення епідемії.