Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв проведення праймеріз перед виборами мера Києва за участю кандидатів від «Слуги народу» та незалежних кандидатів

20 травня 2020 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв проведення праймеріз перед виборами мера Києва за участю кандидатів від «Слуги народу» та незалежних кандидатів. «Що стосується праймеріз. Я в Києві буду підтримувати кандидата в мери Києва від партії «Слуга народу». Чи буде праймеріз? Буде! Чи будуть входити в праймеріз кандидати в мери Києва не тільки від «Слуги народу»? Обов’язково, будуть і кандидати від «Слуги народу», тобто ті, хто є депутатами «Слуги народу», і будуть незалежні люди, які готові боротися на відкритому праймеріз на засіданні нашої фракції «Слуга народу». Тому обов’язково. Хто буде кращим – того я і підтримаю», – заявив Зеленський (відео 1:06:52). 6 червня президент Зеленський повторив обіцянку: «Вони всі перший раз у Верховній Раді, їм там вже набридло, напевно, вони всі хочуть бути королями Всесвіту, хочуть спробувати бути мером Києва. Мером від партії «Слуга народу» буде одна людина. Вони захотіли праймеріз, і це нормально. Буде внутрішній праймеріз партії, куди увійдуть не тільки люди зі «Слуги народу». За його словами, потрібно два етапи, перший етап, усі кандидати повинні продемонструвати програму: «Що вони збираються робити». Другим етапом, додав президент, політична сила вивчить результати соціологічних досліджень і обере кандидатуру, яка матиме більше шансів на перемогу на виборах міського голови столиці.
Не виконано
Сказано 20 травня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/TjY3FcEmhCk?t=4012
  • https://twitter.com/ukrpravda_news/status/1269265340615266306
  • https://www.facebook.com/sluganarodu.official/posts/901004410405559
  • https://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/21091
  • https://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/21040
  • https://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/21127
  • https://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/21033
  • https://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/21010

Результат

Враховуючи те, що у праймеріз взяли участь лише народні депутати від «СН», обіцянці присвоєно статус «не виконано».

16 липня 2020 року «Слуга народу» обрала кандидата в мери Києва – Ірину Верещук. Враховувалися результати соціологічного опитування, підтримка фракції і президента.

Як свідчить допис офіційної сторінки «СН», кандидатами були: Верещук, Качура, Гурін, Тищенко, Дубінський. Як відомо, всі вони є нардепами та членами фракції «СН», деякі з них члени однойменної партії. Але такий склад суперечить поясненням президента: «Обов’язково, будуть і кандидати від «Слуги народу», тобто ті, хто є депутатами «Слуги народу», і будуть незалежні люди».