Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв розпустити Раду, як тільки монобільшість стане лобіювати чиїсь комерційні інтереси, або не буде підтримувати важливі законопроєкти

20 травня 2020 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв розпустити Раду, як тільки монобільшість стане лобіювати чиїсь комерційні інтереси, або не буде підтримувати важливі законопроєкти. «Як тільки вони не будуть голосувати, не захочуть, якщо вони будуть лобіювати інтереси тієї чи іншої – ми розуміємо, про що я зараз кажу, – комерційної групи впливу на політику України, у той же час, не думаючи навіть ні про що, я буду розпускати парламент», – заявив Зеленський (відео 1:06:24).
Архів
Сказано 20 травня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/TjY3FcEmhCk?t=3983
  • https://www.pravda.com.ua/news/2020/11/2/7272144/

Результат

22 лютого 2022 року РФ визнала «незалежність» «ДНР» та «ЛНР».

Того ж дня президент України Володимир Зеленський оголосив: «Визнання Росією так званих «Донецької та Луганської народних республік» підтверджує її свідомий односторонній вихід з Мінських домовленостей і є явним порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та найсерйознішим ударом по політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого Україна та її партнери активно працюють».

24 лютого президент РФ офіційно оголосив про проведення «спецоперації на Донбасі». Цього ж дня військами агресора було обстріляно низку стратегічних об'єктів у різних областях України, повідомляється і про входження наземної техніки агресора на територію України.

У відповідь на це, в Україні запроваджено воєнний стан. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки стало справою всього Українського народу. Військові формування та правоохоронні органи України забезпечують гідну відсіч агресору.

Враховуючи те, що Верховна Рада України, як і раніше, забезпечує підтримку важливих законопроєктів в умовах складної безпекової ситуації, публікацію перенесено до розділу «архів».