Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Черкас

Бондаренко заявив, що вимагатиме від президента Володимира Зеленського спростування інформації, щодо "бандитизму" міського голови Черкас

21 травня 2020 року міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що вимагатиме від президента Володимира Зеленського спростування інформації, що міський голова Черкас - "бандит". "В першу чергу, буду вимагати спростування, тому що я не бандит! Я чесно служу громаді міста Черкаси. Я є патріотом. Такі речі почути від першої особи про себе - надзвичайно принизливо", - заявив мер (відео 0:51-1:16) Довідково: 20 травня 2020 року президент Володимир Зеленський назвав міського голову Черкас Анатолія Бондаренко - "бандитом". "Про мера Черкас. Я не знаю, як говорити коли міський голова має 19 кримінальних справ, я за один стіл з такими бандитами не сяду. Його обрали - це народ. Будь ласка, обирайте бандитів, якщо хочете", - заявив президент (відео 0:38-0:55).
Виконано
Сказано 21 травня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/gL1YABFH1e4?t=51
  • https://youtu.be/gC7ZGzksT6k
  • https://www.slovoidilo.ua/2020/05/27/novyna/polityka/mer-cherkas-podav-pozov-proty-zelenskoho-poprosyv-1-hryvnyu-kompensacziyi
  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3073284756123785&id=100003268733364
  • https://hromadske.ua/posts/styagnuti-grivnyu-ne-vdalosya-sud-zakriv-pozov-mera-cherkas-yakogo-zelenskij-nazvav-banditom

Результат

Оскільки міський голова Черкас Анатолій Бондаренко в судовому порядку вимагав від Президента України Володимира Зеленського вибачення та спростування інформації щодо "бандитизму" мера, то обіцянка отримує статус "виконано".

Нагадаємо перебіг подій:

23 червня 2020 року у Печерському районному суді міста Києва відбулось перше судове засідання щодо захисту честі та гідності Анатолія Бондаренко. Президент не був присутній, за словами мера Черкас, через те, що суддя не зміг належним чином повідомити президента про позов. Наступне засідання призначене на 18 серпня.

27 травня 2020 року міський голова Анатолій Бондаренко, через свого адвоката Дениса Ципіна, звернувся до суду з позовом про захист честі і гідності проти президента України Володимира Зеленського. В якості компенсації Бондаренко просить стягнути з Зеленського 1 гривню за моральну шкоду і "приниження честі, гідності і ділової репутації".

"Наш справедливий, непідкупний Печерський районний суд розгляне позовну заяву і визначить, хто винен, а хто ні. Чи може президент України називати кого-небудь бандитом в цій країні? Я вважаю, що це незаконно. Тому побачимо і побачимося з президентом України в суді", - заявив адвокат.

11 жовтня 2020 року Печерський районний суд міста Києва відмовив у задоволені позови міського голови Черкас Анатолія Бондаренка до президента Володимира Зеленського про захист честі, гідності й ділової репутації. Суд вважає "необґрунтованим" позов мера Черкас. Вислови Зеленського, на думку суду, не містять свідомо неправдивої інформації чи надмірних оцінних суджень.