Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань правоохоронної діяльності

Кива пообіцяв, що фракція не допустить легалізацію грального бізнесу

15 січня 2020 року народний депутат України Ілля Кива пообіцяв, що фракція не допустить легалізацію грального бізнесу. "Наша фракція буде стояти на засадах моралі, державності і здорового глузду. Ми ніколи не дозволимо, щоб такі ініціативи були допущені і легалізовані", – висловив позицію що до легалізації грального бізнесу нардеп.
Не виконано
Сказано 15 січня 2020 р.

Джерело

  • https://zagittya.com.ua/ua/news/novosti/ilja_kiva_legalizacija_igornogo_biznesa_napravlena_na_obogaschenie_chinovnikov_i_unichtozhenie_morali.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2728
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6828

Результат

Наступного дня, 16 січня, рада проголосувала у першому читанні законопроект про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор №2285-д. Фракція ОПЗЖ проголосувала проти такої ініціативи.

14 липня 2020 року рада прийняла законопроект про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор (№2285-д). Фракція не віддала жодного голосу за це рішення, сам Кива був відсутній підчас голосування. Оскільки нардеп давав обіцянку, що фракція не допустить легалізацію грального бізнесу, проте цей законопроект все ж було прийнято, обіцянка отримує статус "не виконано".