Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Національної поліції України

Клименко запевнив, що особи, які застосували силу до поліцейських і депутатів Жмеринської міської ради, будуть притягнені до відповідальності

27 лютого 2020 року голова Національної поліції України Ігор Клименко запевнив, що особи, які застосували силу до поліцейських і депутатів Жмеринської міської ради, будуть притягнені до відповідальності. Нагадаємо, 27 лютого 2020 року у приміщення Жмеринської міської ради увірвалися близько 30 агресивно налаштованих молодиків. Вони били вікна, двері, розпилювали газ, кидали петарди та застосували силу до поліцейських, які намагалися припинити їх протиправні дії.
Виконано
Сказано 27 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://www.npu.gov.ua/news/Informacziya/molodiki-yaki-zastosuvali-silu-do-policzejskix-i-deputativ-zhmerinskoji-miskoji-radi-nestimut-kriminalnu-vidpovidalnist-Igor-klimenko/
  • Лист Нацполіції від 16 вересня 2020 року
  • Лист Нацполіції

Результат

З листа Нацполіції від 30 липня 2021 року стало відомо, що слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області здійснювалося досудове розслідування в кримінальному провадженні. 27.08.2020 у вказаному кримінальному провадженні складено обвинувальний акт, який затверджено прокурором та направлено до суду для розгляду.

Нагадаємо, що відповідно до КПК України, притягнення до кримінальної відповідальності – стадія кримінального провадження, яка починається з моменту повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Таким чином, враховуючи те, що справу передали до суду, обіцянці присвоєно статус «виконано».