Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член комітету з питань антикорупційної політики

Стернійчук пообіцяв сприяти залученню коштів з ДФРР для завершення будівництва школи в селі Стобихівка у 2020 році

14 грудня 2019 року народний депутат України Валерій Стернійчук пообіцяв, що буде сприяти залученню коштів з ДФРР для завершення будівництва школи в селі Стобихівка Камінь-Каширського району у 2020 році. "СЛОВО І ДІЛО" ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 14 грудня 2019 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/valeriistern/posts/541247316430640
  • https://www.facebook.com/voladm.gov.ua/posts/974329152928703/
  • https://kamin.rayon.in.ua/news/219537-iaki-osvitni-zakladi-volini-potrapili-v-programu-velike-budivnitstvo
  • https://www.volyn.com.ua/news/157819-to-u-stobykhivtsi-batky-znovu-ne-pustiat-ditei-do-shkoly
  • http://polissia.net/?p=11996
  • http://dfrr.minregion.gov.ua/Project-annotation-full?PROJT=25585
  • https://voladm.gov.ua/new/na-budivnictvo-shkoli-v-seli-stobihivka-planuyut-spryamuvati-dodatkovi-koshti/

Результат

Нагадаємо, що 5 листопада 2020 року Волинська обласна державна адміністрація повідомила про початок будівництва Стобихівської школи. Тендер на будівництво виграло харківське підприємство ТОВ "Навітехсервіс", однак підрядна організація уклала договір субпідряду з волинською будівельною фірмою "Житлобуд-2", яка фактично розпочала будівництво.

14 лютого 2020 року у ЗМІ повідомили, що школа у селі Стобихівка потрапила в програму "Велике будівництво", її планують ввести в експлуатацію у 2021 році.

2 липня 2020 року у місцевих ЗМІ з’явився репортаж про будівництво школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського району Волинської області, у якому повідомляється про те, що будівництво школи фактично зупинилося. Організація "Житлобуд-2" збудувала лише фундамент будівлі. Виділених грошей не вистачає на продовження будівництва.

24 серпня 2020 року місцеві ЗМІ повідомили про те, що процес не зрушився з місця, однак департаментом інфраструктури Волинської ОДА було оголошено новий тендер на будівництво школи у селі Стобихівка.

Станом на 1 грудня 2020 року згідно з планом ДФРР має виділити 105939 тис. гривень задля будівництва школи до кінця 2021 року. Ця сума дорівнює 90% від усієї вартості проєкту. Фактично школу у 2020 році не будували, фінансування не підвищували.

Також 1 грудня 2020 року Волинська державна адміністрація повідомила про те, що на будівництво школи в селі Стобихівка планують спрямувати додаткові 10 млн гривень. Зокрема, заступник голови ОДА Ігор Чуліпа повідомив, що передбачені та додактвові кошти на цей рік забудовник освоїть і всі роботи на цю суму виконає, проте для цього необхідно забезпечити співфінансування з місцевого бюджету на рівні 10 % (орієнтовно 1 млн грн). Загалом кошторисна вартість будівництва майже 130 млн грн. Завершити об’єкт планують восени 2022 року.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки народному депутатові не вдалося ефективно сприяти залученню коштів з ДФРР для будівництва школи в селі Стобихівка. Ця обіцянка не входить до компетенції народного депутата, проте він публічно взяв на себе відповідне зобов'язання.

Відповідно до пункту 5.2 регламенту аналітичного порталу "Слово і діло" статус обіцянки може бути змінено у тому разі, якщо редакції будуть надані документально підтвердженні факти, що вказують на виконання обіцяного у результаті дій народного депутата.

Редакція відправила та очікує відповідь на запит з приводу обіцяного.