Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв замовити будівництво літаків у державного підприємства «Антонов»

22 квітня 2020 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв замовити будівництво літаків у державного підприємства «Антонов». «Ми побудуємо і державну авіакомпанію, і зробимо замовлення нашому державному «Антонову», і залучимо багато робочих місць», – заявив президент Зеленський (відео 29:31).
Виконано
Сказано 22 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/XmUhegS2eWY?t=1771
  • https://www.unian.ua/economics/other/igri-navkolo-aviaciynogo-giganta-shcho-chekaye-na-antonov-ostanni-novini-11055686.html
  • https://www.president.gov.ua/news/vpershe-za-roki-nezalezhnosti-derzhava-zamovlyaye-u-antonova-65845
  • Лист Міноборони

Результат

29 грудня 2020 року в Офісі президента прозвітували, що за участю президента Зеленського відбулося підписання Меморандуму між Міністерством оборони та Державним підприємством «Антонов» про співпрацю щодо будівництва літаків для потреб Збройних сил України: «Вперше за роки незалежності держава замовляє у «Антонова» три нові українські літаки Ан-178».

На першому етапі йдеться про три нові військово-транспортні літаки Ан-178, які отримають ЗСУ. Вони можуть використовуватися для доставки особового складу, озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів. Було підписано і відповідний контракт на закупівлю Ан-178 (!).

Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».

Редакція залишає за собою право на розширення рецензії у випадку нових замовлень.