Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Плачкова пообіцяла домагатися того, щоб останки затонулого танкера "Делфі" зникли з одеського узбережжя

31 березня 2020 року народний депутат України Тетяна Плачкова пообіцяла домагатися того, щоб останки затонулого танкера "Делфі" зникли з одеського узбережжя. "Я буду стежити і добиватися того, щоб останки судна зникли з одеського узбережжя", - запевнила нардеп.
Виконано
Сказано 31 березня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/tetianaplachkova/posts/155546789258022
  • https://www.facebook.com/tetianaplachkova/posts/165943511551683
  • https://www.facebook.com/tetianaplachkova/posts/176209897191711
  • http://www.uspa.gov.ua/pres-tsentr/novini/novini-ampu/17650-obov-yazok-pidnyati-tanker-delfi-viklyuchno-za-sudnovlasnikom
  • https://zagittya.com.ua/ua/news/novosti/tatjana_plachkova_trebuet_evakuirovat_tanker_delfi_i_ne_podvergat_zhizni_odessitov_i_turistov_opasnosti.html
  • https://www.facebook.com/tetianaplachkova/posts/201136968032337

Результат

10 вересня 2020 року танкер було евакуйовано з побережжя. Плачкова обіцяла домагатися того, щоб останки затонулого танкера "Делфі" зникли з одеського узбережжя. Та дійсно робила це через ЗМІ, свою сторінку фейсбук, публічні виступи та офіційні запити. Тому обіцянка отримує статус "виконано".

5 травня 2020 року Плачкова повідомила, що судно ще не прибрали.

10 червня 2020 року народний депутат України Тетяна Плачкова повідомила, що станом на зараз останки затонулого танкера "Делфі" досі перебувають на узбережжі. Також нардеп повідомила, що адміністрація морських портів, подовжила строк підняття танкера для власника, до 25 червня, про це Плачкову було проінформовано у відповіді.

24 червня 2020 року Тетяна Плачкова звернулася до адміністрації порту зприводу цього питання.

24 червня 2020 року Адміністрація морських портів України повідомила, що першочергово власник судна зобовязаний прибрати його з узбережжя. Проте, у разі якщо він цього не зробить, оскільки цей обєкт несе загрозу екологічні ситуації, адміністрація порту може власноруч зайнятись його підняттям за рахунок власника. Зробити це адміністрація зможе не раніше 20 липня 2020 року.

ч.3 ст.123 КТМ України: «Якщо майно, що затонуло, становить безпосередню загрозу безпеці судноплавства, життю чи здоров'ю людей, забрудненню навколишнього природного середовища, а власник майна, що затонуло, не піднімає його у термін, встановлений капітаном морського порту, згідно з цією статтею, адміністрація морського порту має право за рахунок власника затонулого майна вжити необхідних заходів до його негайного підняття, а при необхідності — до його знищення або віддалення іншим способом».