Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Геращенко пообіцяла прийняти Закон про страхування медиків на позачерговому засіданні ВРУ

6 травня 2020 року народний депутат України Ірина Геращенко пообіцяла прийняти на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради України Закон про страхування медиків. Геращенко: "Керівник парламентських "слуг" Давид Арахамія накинувся на чотирьох своїх колег, які посміли підтримати позачергову сесію парламенту, на якій ми обов'язково приймемо закон про страхування медиків" (відео 0:00 - 0:14).
Виконано
Сказано 6 травня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=MYDDKoN10JY
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5431

Результат

7 травня 2020 року Верховна Рада України ухвалила законопроект про внесення змін до статті 39 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" (щодо додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їх сімей) (№3376-1). Фракція "Європейська солідарність" та народний депутат Ірина Геращенко особисто підтримали даний законопроект. Обіцянка отримує статус "виконано".

Законопроектом передбачено виплати медикам, які захворіли на COVID-19, прирівнюються до виплат учасників бойових дій. У випадку встановлення групи інвалідності для медпрацівника внаслідок зараження СOVID-19 уряд буде виплачувати компенсацію у розмірі 300 прожиткових мінімумів, що становить 600 тис. грн. Виплати родині медичного працівника в разі летального випадку становитимуть 750-кратний розмір прожиткового мінімуму, тобто 1,5 млн грн.