Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Перший заступник голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Івахів пообіцяв допомагати медикам у боротьбі проти коронавірусу

21 квітня 2020 року народний депутат України Степан Івахів пообіцяв, що буде допомагати медикам у боротьбі проти коронавірусу.
У процесі
Сказано 21 квітня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://12kanal.com/nastala-nashadopomagaty-medykam-stepan-ivahiv/
  • https://vyzhivka.rayon.in.ua/news/247073-starovizhivski-mediki-otrimali-zahisni-kostiumi-vid-blagodiinogo-fondu-stepana-ivahiva?fbclid=IwAR2lmya2m92Tg_l1TGNgrmotxjifrk3RRKLLMN99CfxSNlbFu0gnjFMXJnw
  • https://12kanal.com/volynski-medyky-otrymaly-vkraj-neobhidni-zahysni-kostyumy-vid-bf-patrioty-volyni-foto/?fbclid=IwAR1dkZytEzZk7hk8nLOrYpu5_VVijT1AY2NvTwdohbQY_uyCL_-Rg580NIw
  • https://12kanal.com/bf-patrioty-volyni-peredav-volynskym-medykam-kysnevi-kontsentratory-foto/
  • https://patrioty-volyni.com.ua/volinski-likarni-otrimali-aparatami-shvl-svitovogo-rivnya
  • https://pravda.lutsk.ua/yak-v-izrayili-volynski-medzaklady-otrymaly-suchasne-obladnannya-vid-nardepa-stepana-ivahiva-foto/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5426
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5431

Результат

23 квітня 2020 року благодійний фонд Степана Івахіва "Патріоти Волині" передав партію захисних костюмів для медичних установ Волинської області. Допомогу отримали обласна клінічна та інфекційна лікарні, а також Луцький військовий гарнізонний шпиталь.

6 травня 2020 року фондом "Патріоти Волині" було придбано два кисневі концентратори для Волинської обласної клінічної лікарні.

25 травня 2020 року благодійний фонд Степана Івахіва придбав та передав апарати ШВЛ Astral 100 для потреб Ковельського МТМО, а також в ряд районних лікарень.

7 травня 2020 року Верховна Рада прийняла законопроект №3380 "Про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров'я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19".

Законопроект передбачає підвищення розміру допомоги з тимчасової непрацездатності медпрацівникам, які перебувають на самоізоляції, зважаючи на контакт із хворим на COVID-19 під час виконання службових обов'язків, до 100% середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу.

Того ж дня Рада ухвалила законопроект №3376-1 "Про внесення змін до статті 39 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" (щодо додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їх сімей)".

Зазначений законопроєкт передбачає, що виплати медикам, які захворіли на COVID-19, прирівнюються до виплат учасників бойових дій.

На випадок встановлення групи інвалідності для медпрацівника внаслідок зараження СOVID-19 уряд буде виплачувати компенсацію у розмірі 300 прожиткових мінімумів, що становить 600 тис. грн.

Виплати родині медичного працівника в разі летального випадку становитимуть 750-кратний розмір прожиткового мінімуму, тобто 1,5 млн грн.

Степан Івахів був відсутній під час голосувань за ці документи.

Відповідь апарату ВРУ на запит "Слова і діла" показує, що Степан Івахів мав поважні причини для відсутності, оскільки під час роботи на окрузі він контактував з особами, які були хворі на коронавірус.

Зазначимо, що Степан Івахів був одним із ініціаторів скликання позачергового пленарного засідання ВРУ, яке відбулося 7 травня 2020 року.