Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань бюджету

Гончаренко заявив, що не буде голосувати за зміни до регламенту ВР запропоновані законопроектом №1043

15 квітня 2020 року народний депутат України Олексій Гончаренко заявив, що не буде підтримувати законопроект про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури (№1043). Гончаренко: "І ви тепер визначайтеся. 5 поправок від фракції, 1 від позафракційного. Ну, тобто, все — це кінець демократії в середині парламенту. Тому звичайно, що за такі речі голосувати я не буду". (відео 1:18:09 - 1:18:22)
Виконано
Сказано 15 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=UjEdkWcZ-R8
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5209

Результат

16 квітня 2020 року Верховна Рада України ухвалила законопроект про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури (№1043). Народний депутат Гончаренко проголосував "проти". Обіцянка отримує статус "виконано".

Даний законопроект передбачає особливу процедуру розгляду у другому читанні законопроєктів із надмірною кількістю поправок, яка дозволить скоротити час розгляду поправок у залі.

У разі подання до другого читання законопроєкту пропозицій, поправок у кількості, що у 5 разів або більше перевищує кількість статей проєкту первинного законодавчого акту чи кількість пунктів проєкту про внесення змін до первинних законодавчих актів, але не менш як 500 пропозицій, поправок, такий законопроект може розглядатися за особливою процедурою. Виняток становитиме розгляд проекту кодексу чи законопроєкту за спеціальною процедурою. На застосування особливої процедури дається два дні: фракціям та групам – на подання головному комітету не більше п’яти пропозицій, поправок, не врахованих комітетом, на яких вони наполягають; позафракційним депутатам – на одну невраховану комітетом поправку. Головний комітет також матиме два дні на узагальнення пропозицій і поправок – перед розглядом у пленарному режимі.