Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко пообіцяв привезти лабораторії BSL-2, якщо їх не вистачатиме

4 травня 2020 року народний депутат України Петро Порошенко пообіцяв привезти лабораторії BSL-2 для проведення аналізів на коронавірус, якщо їх не вистачатиме. Лабораторія рівня біологічної безпеки ІІ передбачає: - Співробітники лабораторії мають спеціальну підготовку по роботі з патогенними агентами і спрямовані вченими з підвищенням кваліфікації. - Доступ до лабораторії обмежений, коли ведеться робота. - Екстремальні запобіжні заходи з забрудненими гострими предметами. - Деякі процедури, в яких може бути створені інфекційні аерозолі або бризки проводяться в боксах біологічної безпеки або іншому фізичному обладнанні стримування. Рівень біологічної безпеки 2 підходить для роботи за участю агентів з помірною потенційною небезпекою для персоналу і навколишнього середовища. Це включає в себе різні мікроби, які викликають легке захворювання для людини, або важко контракт через аерозоль в лабораторних умовах. Приклади включають гепатит A, B і C віруси, вірус імунодефіциту людини (ВІЛ), патогенних штамів кишкової палички і стафілокока, сальмонел, плазмодій триденної і токсоплазма.
Не виконано
Сказано 4 травня 2020 р.

Джерело

  • https://eurosolidarity.org/2020/05/05/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D0%BC-%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8-30-%D1%82%D0%B8%D1%81/
  • https://nv.ua/ukr/ukraine/events/koronavirus-na-donbasi-ne-vistachaye-laboratoriy-yaki-provodyat-doslidzhennya-50118955.html
  • https://www.radiosvoboda.org/a/testy-na-covid-19-i-resultaty/30627459.html
  • http://poroshenko.com/

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки попри велику кількість допомоги Фондом Порошенка медичним працівникам відсутня інформація щодо надання лабораторій для проведення тестів на Covid-19.

Через пандемію Covid-19 виникла необхідність у масовому тестуванні щодо наявності вірусу в організмі людини. Попри велику кількість зростання захворювання людей на Covid-19 виникла потреба у відкритті нових або відновлення та модернізації старих лабораторій, які б могли забезпечити проведення тестувань. На фоні великого зростання кількості зараження в деяких містах України заявили про недостатню кількість та якість лабораторій для проведення тестувань.

22 травня 2020 року лікар-інфекціоніст, доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології в Національній медичній академії післядипломної освіти Федір Лапій заявив, що в Україні не вистачає лабораторій та обладнання для проведення тестів на Covid-19.

Також, як повідомляють ЗМІ станом на жовтень 2020 року в Донецькій області не вистачає лабораторій для тестувань на Covid-19.

Станом на 4 грудня 2020 року на сайті Фонду Порошенко відсутня інформація щодо надання лабораторій для проведення тестування на Covid-19. Для вивчення більш детальної інформації редакція "Слово і діло" відправила запит. Статус обіцянки може бути змінений за умови надання народним депутатом доказів того, що він надавав чи ініціював надання лабораторій.