Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр соціальної політики України

Лазебна пообіцяла запровадити для ФОП на період карантину соціальну допомогу на дітей

10 квітня 2020 року міністр соціальної політики України Марина Лазебна пообіцяла запровадити для ФОП на період карантину соціальну допомогу на дітей. «Є фізична особа-підприємець, у якої немає найманих працівників. І на кожну дитину такій особі, яка просто сидить перечікує карантин, ми дамо по прожитковому мінімуму. Ми їй допомогу на дітей дамо. Це буде щомісячна допомога на період карантину», – заявила Лазебна (відео 1:00).
Виконано
Сказано 10 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/watch/?t=66&v=510052976298262
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-zaprovadiv-dodatkovi-socialni-garantiyi-dlya-fopiv-ta-malozabezpechenih-simej-na-period-karantinu

Результат

22 квітня уряд ухвалив постанову «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми». Рішенням уряду запроваджено виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок, на період карантину та на один місяць після дати його відміни. Вона надаватиметься на кожну дитину до 10 річного віку у розмірі прожиткового мінімуму. Обіцянці присвоєно статус «виконано».