Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Степанов пообіцяв у процесі реформування медичної системи не допустити звільнення лікарів

18 квітня 2020 року міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пообіцяв у процесі реформування медичної системи не допустити звільнення лікарів. «Я можу чітко наголосити, я зроблю все, щоб в нашій країні не звільняли медичних працівників і не закривали ті чи інші лікарні», – заявив Степанов (відео 9:40).
Не виконано
Сказано 18 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/zcSZQrgwinc?t=580
  • https://www.vz.kiev.ua/medyky-zvilnyayutsya-ne-cherez-strah-pered-covid-19-a-cherez-nyzku-zarplatnyu-opytuvannya-vz/
  • https://www.youtube.com/watch?v=_TfdPNBz6QY
  • https://decentralization.gov.ua/news/13116
  • https://razumkov.org.ua/uploads/other/2021-PIDSUMKI-PROGNOZI-UKR-ENG.pdf?fbclid=IwAR2AfPgQ8UFS_sS4kJb86u53ZbYYu9gSC_hxHqQyTlAZGB7IQz091D85X1Q

Результат

В середині травня 2021 року прем'єр Шмигаль ініціював відставку міністра Степанова.

За оцінками експертів, Україну від початку 2020 р. покинули понад 66 тис. лікарів та медичних працівників. Через пандемію коронавірусу в Україні звільнилися ще майже 34 тис. медпрацівників, більшість з яких – пенсійного та передпенсійного віку.

Попри брак медичного персоналу, в умовах призупинення всіх планових операцій, крім екстрених випадків, відбувається заплановане масове вивільнення медичних працівників, що пов’язано з масовою ліквідацією медичних закладів. Так із загального числа попереджених про масове вивільнення 29% становили працівники сфер охорони здоров’я та надання соціальної допомоги.

Обіцянці присвоєно статус «не виконано».