Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Степанов пообіцяв на початку травня 2020 року представити механізм продовження медичної реформи

29 квітня 2020 року міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пообіцяв найближчими днями представити механізм продовження медичної реформи. «Ми запропонуємо найближчими днями реальний механізм, яким чином ми будемо фінансувати всі ці заклади, яким чином ми будемо реформувати нашу медицину. Ми не будемо йти тим шляхом, яким йшли», – заявив Степанов (відео 12:47).
Виконано
Сказано 29 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/B6LbYlIK2iU?t=767
  • https://www.facebook.com/maksym.stepanov.official/posts/685558411987157
  • https://moz.gov.ua/article/news/komanda-moz-na-choli-z-ministrom-ohoroni-zdorovja-maksimom-stepanovim-predstavila-svoe-bachennja-medichnoi-reformi-ta-shljahi-ii-vprovadzhennja

Результат

5 та 9 травня міністром Степановим та представниками МОЗ було представлено механізм продовження медичної реформи та шляхи її впровадження. Головним закупівельником залишиться Національна служба здоров'я України. При цьому, з 1 червня за Державною програмою медичних гарантій будуть додатково фінансуватися нові пакети послуг. МОЗ розробить нові тарифи, за якими буде здійснюватись фінансування галузі у 2021 році. Також МОЗ ініціюватиме зміни до бюджету з метою підвищення заробітних плат лікарям з липня 2020 року. Обіцянці присвоєно статус «виконано».