Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Прем'єр-міністр України

Шмигаль пообіцяв ініціювати залучення допомоги МФО для відшкодування частини відсотків по кредитах для міст

17 квітня 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв ініціювати залучення допомоги МФО для відшкодування частини відсотків по кредитах для міст.
Не виконано
Сказано 17 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://www.kmu.gov.ua/news/premyer-ministr-ukrayini-denis-shmigal-proviv-drugu-selektornu-naradu-z-miskimi-golovami
  • Лист Мінфінансів від 27 травня 2020 року
  • Лист Мінфінансів від 4 листопада 2020 року
  • Лист КМУ від 20 травня 2020 року
  • Запит редакції

Результат

Враховуючи те, що протягом семи місяців карантинних обмежень обіцяного запиту до МФО ініційовано не було, обіцянці присвоєно статус «не виконано».

З метою перевірки виконання обіцянки, редакцією в травні 2020 року було направлено запит в Кабмін. З отриманої відповіді стало відомо, що: 1. прем'єр-міністр доручив Мінфіну та Мінрегіону вжити заходів до опрацювання з МФО питань, пов'язаних із зменшенням розміру відсоткової ставки за кредитними ресурсами, наданням «кредитних канікул» на період карантинних заходів за проектами, які реалізуються в Україні, бенефіціарами яких є підприємства критичної інфраструктури та міста України; 2. запит редакції був надісланий до Мінфіну.

З листа Мінфінансів від 27 травня стало відомо, що обіцяного запиту до МФО ініційовано не було з огляду на низку причин. Головна з них: «Ресурси МФО залучаються Україною для підтримки державного бюджету, здійснення інституційних та структурних реформ, підготовки та реалізації довгострокових інвестиційних проектів, які відповідають пріоритетним напрямам економічного розвитку України та відповідним Стратегіям МФО».

В листі Мінфінансів від 4 листопада, на запит редакції, по суті була надана та ж сама відповідь.