Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв більше не виключати депутатів зі складу фракції

30 квітня 2020 року народний депутат України Давид Арахамія пообіцяв більше не виключати депутатів зі складу фракції. На запитання журналістки про те, чи розглядається можливість виключення із фракції людей, народний депутат відповів: "Щодо виключення з фракції це питання дискусійне. Ці люди навмисно чекають коли ми когось почнемо виключати. Це спрямована атака на монобільшість, щоб розвалити монобільшість. Ми не будемо цього робити" (відео 6:45-9:10).
Не виконано
Сказано 30 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=cph5SA6wXzE
  • https://www.facebook.com/sluganarodu.official/photos/a.605890223250314/937221386783861/?type=3&theater
  • https://t.me/kachuratut/1294

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки Давид Арахамія обіцяв не вестись на провокації з боку людей, які діють розріз думки фракції та не виключати їх, а зробив це двічі.

1 вересня 2020 року на офіційній сторінці партії повідомили, що за результатами збору підписів більшістю голосів народних депутатів ухвалено рішення про виключення Лероса Гео Багратовича з числа членів фракції політичної партії "Слуга Народу" у Верховній Раді України. За словами депутата якого виключили, цим питанням займався Давид Арахамія.

11 січня 2021 Міністерство фінансів США ввело санкції проти 7 українців і 4 інтернет-ресурсів. Олександр Дубінський, який потрапив під санкції, назвав цей факт результатом роботи "брехливих доносів аферистів".

25 січня 2021 відбулося засідання фракції "Слуга народу", на якому порушувалося питання про виключення Дубінського. На засідання приїхав президент Володимир Зеленський і попросив Дубінського самостійно покинути "Слугу народу".

29 січня 2021 року депутат із фракції повідомив, що розпочався збір підписів за виключення Олександра Дубінського із фракції. Це вже другий приклад виключення депутата зі складу фракції.

2 лютого 2021 року Олександра Дубінського було виключено з фракції "Слуга народу"