Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Криклій запевнив, що в Південну Америку будуть направлені авіарейси для евакуації громадян України

27 квітня 2020 року міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що в Південну Америку будуть направлені авіарейси для евакуації громадян України.
Не виконано
Сказано 27 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://biz.liga.net/ekonomika/transport/interview/kogda-zakonchitsya-karantin-glava-mintransa-o-zapuske-poezdov-avtobusov-aviatsii-intervyu
  • Лист Міністерства інфраструктури України від 11 серпня 2020 року
  • Лист Міністерства закордонних справ України від 27 листопада 2020 року

Результат

З метою перевірки цієї заяви редакція направляла запити до Мінінфраструктури (1) та МЗС (2).

1. У відповідь на запитання редакції: «В які країни Південної Америки були направлені авіарейси для евакуації громадян України в період з 27 квітня 2020 року (із зазначенням кількості здійснених рейсів)?», у Мінінфраструктури було повідомлено про те, що у період з 27 квітня 2020 року по 10 серпня 2020 року жодного евакуаційного рейсу з (!) країн Південної Америки не виконувалось.

2. Розуміючи, що можуть бути стикувальні рейси, редакція направила запит до МЗС: «Як відбувалась евакуація громадян України, які виявили бажання повернутись в Україну, з країн Африки та з країн Південної Америки? Чи було досягнуто домовленостей з іноземними авіакомпаніями щодо евакуації громадян України на територію країн Європи та України? Якщо іноземні компанії доставляли українців лише в Європу, то як надалі продовжували евакуацію в МЗС?». У відповідь не було надано інформації про домовленість щодо забезпечення таких рейсів. Натомість повідомили про евакуацію з Китаю та Італії.

Як свідчить інформація листів, влада не забезпечила направлення авіарейсів для евакуації громадян України саме у кризовий період, коли евакуація була актуальною, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.