Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань бюджету

Гончаренко заявив, що фракція "ЄС" та він особисто не будуть голосувати за призначення Міхеіла Саакашвілі віцепрем'єр-міністром

26 квітня 2020 року народний депутат України на своєму Youtube-каналі заявив, що фракція "Європейська солідарність" та він особисто не будуть голосувати за призначення Міхеіла Саакашвілі на посаду віцепрем'єр-міністра. Запитання від глядача: "Олексій, що ви думаєте щодо призначення чи не призначення Саакашвілі?" Гончаренко: "Щодо Саакашвілі. Щодо Саакашвілі історія наступна. Ну я вже казав, що історія "нових облич" вже закінчилася. Фракція "Європейська солідарність" і я особисто, ми не будемо голосувати за Саакашвілі. Ми єдина фракція в парламенті, яка не голосувала ні за одне кадрове призначення Зеленського". (відео 22:22 - 22:53)
Архів
Сказано 26 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=tKUhAHaRgec
  • https://www.president.gov.ua/ru/news/prezident-priznachiv-miheila-saakashvili-golovoyu-vikonavcho-61073

Результат

7 травня 2020 року Президент України Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ. Дане призначення не належить до компетенції народного депутата та не затверджується Верховною Радою України, тому обіцянка переміщується в "Архів".