Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла не голосувати за призначення Міхеіла Саакашвілі

23 квітня 2020 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла, що не буде голосувати за призначення Міхеіла Саакашвілі на посаду віцепрем'єр-міністра України з питань реформ. Ведуча: "Завтра до вас прийде Міхеіл Саакашвілі і буде про себе заявляти , Ви як особисто ставитеся? Буквально не довго. Верещук: "Дуже хочеться почути його реальний план, на що він завтра збирається прийти, на яке місце, бо все і про все – це занадто багато і широко. Конкретно, віцепрем'єр з питань реформ, бо поки що ми цього не дізнались. Моя позиція – голосувати не буду" (відео з 4:03:48 по 4:04:10).
Архів
Сказано 23 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/kZ7Mp6wJngM?t=14633
  • https://www.youtube.com/watch?v=lnaZVDlfucw&feature=youtu.be&t=1149
  • https://www.president.gov.ua/news/prezident-priznachiv-miheila-saakashvili-golovoyu-vikonavcho-61073

Результат

26 квітня 2020 року Ірина Верещук дещо змінила позицію і пообіцяла, що "утримається" при голосуванні за призначення Міхеіла Саакашвілі на посаду віцепрем'єр-міністра з питань реформ. "Я думаю, що найближчим часом кандидатура не буде внесена до парламентської зали. Немає більшості у голосуванні і я розумію, що 70% не готові голосувати. Кожен, відтак, має свою позицію. Хтось аргументує в силу юридичної позиції, хтось аргументує в силу політичної позиції. Я, в тому числі, утримаюся", - заявила нардеп (відео з 19:08 по 19:32).

7 травня 2020 року Президент України Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ, це рішення не потребувало голосування народних депутатів. Обіцянка переходить в Архів.