Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв забезпечити повернення до України близько 17 тисяч українців, які звернулися до МЗС

27 березня 2020 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв забезпечити повернення до України близько 17 тисяч українців, які звернулися до МЗС. «Зараз ми повинні повернути українців. Там ще, за запитом до МЗС, тих, що зареєструвалися, десь біля 17 тисяч українців. Ми їх повернемо. Але вони повинні знати, що нам потрібно хоча б декілька днів, щоб підготувати повністю інфраструктуру на обсервацію. Тобто ми не можемо вже тих людей, особливо з таких країн, де велике поширення коронавірусу – Іспанія, Італія, Німеччина, Англія, – ми не можемо їх просто зустрічати з квітами. Ми їх будемо зустрічати, але вони повинні знати, що будуть умови. Всі вони повинні бути перевірені тестами і повинні пройти обсервацію. І це є правда. Тому що всі випадки, які у нас зараз є, багато з них пов’язані з людьми, які приїхали з тих країн. Ви це розумієте. Всіх повернемо», – повідомив глава держави (відео 12:22).
Виконано
Сказано 27 березня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=LRCLj5czTuY&feature=youtu.be&t=752
  • Лист МЗС від 30 квітня 2020 року
  • Лист МЗС від 1 липня 2020 року

Результат

Протягом травня-червня 2020 року в Україну було забезпечено повернення близько 31 тисячі громадян України, тому обіцянці присвоєно статус «виконано».

Відповідно до листа МЗС від 30 квітня 2020 року, за сприяння МЗС, дипломатичних установ, ЦОВВ з-за кордону повернулося понад 218 тисяч громадян України. Відповідно до листа МЗС від 1 липня 2020 року, за сприяння МЗС, дипломатичних установ, ЦОВВ з-за кордону повернулося понад 249 тисяч громадян України. МЗС продовжує вживати заходів з метою повернення громадян України.

Нагадаємо, 17 березня президент обіцяв забезпечити повернення всіх українців на батьківщину, редакція продовжує слідкувати за виконанням і цієї обіцянки.