Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Качура пообіцяв ініціювати збільшення прожиткового мінімуму при перегляді бюджету

16 квітня 2020 року народний депутат України Олександр Качура пообіцяв ініціювати збільшення прожиткового мінімуму при перегляді бюджету. "Я буду наполягати на тому, щоб мінімальний прожитковий мінімум був переглянутий в наступній редакції бюджету", - заявив він (відео 2:49:30-2:50:10).
Виконано
Сказано 16 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=tYPEMX5fmwo
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68889

Результат

20 травня 2020 року за участю народного депутата було розроблено та зареєстровано проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення" № 3515. Метою законопроекту є забезпечення конституційного права громадян на достатній життєвий рівень шляхом запровадження нової методології розрахунку прожиткового мінімуму, на базі якого встановлюються основні державні соціальні гарантії та соціальні виплати, що забезпечить передумови для підвищення прожиткового мінімуму до фактичного рівня. Загалом проектом закону пропонується внесення змін до 46 нормативно-правових актів України в тому числі і закону України про Державний бюджет України на поточний рік. Обіцянка отримує статус "виконано" оскільки народний депутат ініціював підвищення прожиткового мінімуму, яке відбулось би у наступній редакції бюджету.