Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв довести до кінця справу щодо звинувачення першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника у хабарі

15 квітня 2020 року мер Києва Віталій Кличко пообіцяв довести до кінця справу щодо звинувачення першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника у хабарі. «Щодо резонансної теми, що вчора ввечері сколихнула ЗМІ. Та й мене теж сколихнула. Щодо того, що першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника нібито спіймали на хабарі та затримали. Вчора в його кабінеті представники СБУ та Нацполіції проводили невідкладні слідчі дії. Я завжди говорив і попереджаю всіх чиновників: якщо слабкі до грошей і не розумієте своєї відповідальності, – краще тут не працювати. Головні принципи, за якими люди обирають владу, і за якими я став мером, – нульова толерантність до корупції та справедливість. І, якщо чиновник винен, – має відповідати за законом! Тут без варіантів. Я нікого не покривав і покривати не буду! Але. Якщо це чиїсь маніпуляції і політичні ігри, щоб дискредитувати міську владу, то однозначно повинні відповідати ті, хто за цим стоїть! Я цю справу доведу до кінця! І вимагаю – аби не було політичної заангажованості правоохоронців – відкритого і публічного розслідування цієї справи!», – підкреслив Віталій Кличко.
Архів
Сказано 15 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_prokomentuvav_situatsiyu_schodo_mikoli_povoroznika_khtos_povinen_sisti__abo_korumpovaniy_chinovnik_abo_ti__khto_fabrikuvav_tsyu_spravu/
  • https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_zvernuvsya_do_pravookhoronnikh_organiv_nadati_informatsiyu_pro_rozsliduvannya_schodo_mikoli_povoroznika/
  • Лист КМДА від 2 жовтня 2020 року
  • Лист КМДА від 2 жовтня 2020 року
  • Лист КМДА від 15 червня 2021 року

Результат

Станом на 7 травня 2020 року Віталій Кличко звернувся до правоохоронних органів з вимогою надати інформацію про розслідування щодо першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника.

Станом на 2 жовтня 2020 року міська влада співпрацює з правоохоронними органами. Усі співробітники КМДА, які мають стосунок до цієї справи, перебувають в процесуальному статусі свідків, надали відповідні свідчення та всіляко сприяють у проведенні розслідування.

27 квітня 2021 року Шевченківський районний суд м. Києва оголосив вирок про завершення розслідування справи і притягнення до кримінальної відповідальності причетної особи. Поворозник Микола Юрійович до справи не мав і не має жодного стосунку.

Оскільки справу закрито, а рішення суду не належить до компетенції Віталія Кличко, обіцянку перенесено до архіву.