Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Генеральний прокурор України

Венедіктова пообіцяла не впливати на розслідування корупційних справ

У інтерв'ю опублікованому 6 квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова пообіцяла не впливати на розслідування корупційних справ. «І це моя принципова позиція, я справи, які розслідує НАБУ, не буду розглядати, не буду, якимось чином, впливати на їхній хід», – відповіла Венедіктова (відео 38:21).
Не виконано
Сказано 6 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/B3xpBrMFwEc?t=2301
  • https://www.facebook.com/irina.venediktova.31/posts/4293502793995956
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/05/05/novyna/ekonomika/venediktova-zaminyla-starshoho-prokurora-spravi-rotterdam-plyus

Результат

На початку травня 2021 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова у справі про збитки від формули «Роттердам плюс» замінила старшого групи прокурорів Віталія Пономаренка, який уже тричі намагався її закрити. На її думку, вона була змушена звернути увагу на цю справу, оскільки у ній відсутня ефективна робоча комунікація між детективами Національного антикорупційного бюро і прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

На підставі цього рішення можна вважати, що генеральний прокурор України Ірина Венедіктова вплинула на розслідування однієї з резонансних корупційних справ, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано». В цьому випадку редакцією оцінюється лише сам факт впливу, а не його мета.

Станом на початок 2022 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура Офісу Генерального прокурора досі не має керівника.