Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Генеральний прокурор України

Венедіктова пообіцяла передати від Офісу генпрокурора на потреби медиків «всі авто, які можна»

У інтерв'ю опублікованому 6 квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова пообіцяла невідкладно розібратись передати на потреби медиків авто Офісу генпрокурора. «Ми віддали приміщення Академії прокуратури під шпиталь. Завтра хочу, вже дала завдання розібратись з нашим автопарком і всі авто, які можна передати на потреби медиків, ми все передамо», – заявила Венедіктова (відео 1:22:14).
Не виконано
Сказано 6 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/B3xpBrMFwEc?t=4934
  • Лист Офісу Генерального прокурора від 24 квітня
  • Запит редакції
  • Лист Офісу ГП від 22 травня
  • Запит редакції
  • https://www.radiosvoboda.org/a/schemes-avtoparky/30614059.html
  • https://www.radiosvoboda.org/a/schemes-avtoparky/30614059.html
  • Лист Офісу ГПУ

Результат

З метою перевірки цієї заяви у квітні та травні до Офісу Генеральної прокуратури було направлено листи з такими запитаннями:

«Чи були в період з 6 квітня 2020 року передані автомобілі прокуратури для потреб медиків? Якщо так, то яким медичним закладам/установам були передані автомобілі (із зазначенням марки та моделі автомобілів)?»;

«Чи розглядалось у період з 1 квітня 2020 року питання передачі автомобілів органів прокуратури та Офісу Генерального прокурора на потреби медиків? Якщо так, то чи були вільні автомобілі (ті, які тимчасово не залучені до роботи працівників органів прокуратури), які б можна було тимчасово передати на потреби медиків?».

Відповіді Офісу Генеральної прокуратури по змісту були однаковими та не містили деталей щодо того, чи можуть органи прокуратури взагалі передати автомобілі: «У зазначений період автомобілі Офісу Генерального прокурора медичним закладам та установам не передавались».

Враховуючи те, що у період коли не працював громадський транспорт, а медичним працівникам потрібно було добиратися на роботу, Офіс Генеральної прокуратури не передав на потреби лікарів жодного автомобіля, попри те, що автопарк станом на травень 2020 року налічує 78 автомобілів, обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Для порівняння варто зазначити, що Рада передала на потреби медиків 25 автомобілів, маючи автопарк чисельністю 187 одиниць.

Нагадаємо, якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.