Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Генеральний прокурор України

Венедіктова пообіцяла провести кадровий аудит органів прокуратури

17 березня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова пообіцяла провести кадровий аудит органів прокуратури. «Що стосується перших кроків (!). Перше, це, звичайно, провести аудит справ і стану кадрового в прокуратурі. Ви знаєте, що на порозі стоять 226 прокурорів по люстрації, 400 прокурорів, які були звільнені восени. Уже є судові рішення про поновлення, тому необхідно прийняти дуже важливі і законні рішення, щоб, з одного боку, реформа прокуратури продовжувалася без перекосів, а, з іншого, щоб все відбувалося таким чином, щоб прокуратура не лягла після того, коли відбудуться абсолютно законні рішення. Тому тут буде дуже велика робота», – заявила Венедіктова (відео 6:46).
У процесі
Сказано 17 березня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://youtu.be/hoBEeUw12pA?t=406
  • https://www.facebook.com/irina.venediktova.31/posts/5270646456281580
  • Лист Офісу ГПУ від 9 жовтня 2020 року
  • Лист Офісу ГПУ від 26 листопада 2020 року
  • Запит редакції
  • роз'яснення до обіцянки

Результат

На запитання редакції: «Чи було в період з березня поточного року проведено поновлення прокурорів, які були звільнені з причин люстрації та реформування органів прокуратури? Якщо так, то відносно якої кількості прокурорів прийняті рішення щодо поновлення? Скільком відмовлено у поновленні? Відносно скількох остаточного рішення немає?», – у Офісі Генпрокурора відповіли, що за даними Департаменту кадрової роботи та державної служби Офісу Генерального прокурора, інформація про проведення у період з березня поточного року кадрового аудиту органів прокуратури у зазначеному структурному підрозділі відсутня.

У серпні 2021 року редакція отримала роз'яснення від Офісу Генпрокурора про те, що проведення кадрового аудиту органів прокуратури – це проведення атестації прокурорів усіх рівнів. Протягом 2019 – 2021 років проводиться атестація прокурорів Генеральної прокуратури України, регіональних прокуратур, місцевих прокуратур, військових прокуратур.