Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Генеральний прокурор України

Венедіктова пообіцяла провести аудит справ, які перебувають під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу ГПУ

17 березня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова пообіцяла провести аудит справ, які перебувають під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу ГПУ. «Що стосується перших кроків. Перше, це, звичайно, провести аудит справ і стану кадрового в прокуратурі. Ви знаєте, що на порозі стоять 226 прокурорів по люстрації, 400 прокурорів, які були звільнені восени. Уже є судові рішення про поновлення, тому необхідно прийняти дуже важливі і законні рішення, щоб, з одного боку, реформа прокуратури продовжувалася без перекосів, а, з іншого, щоб все відбувалося таким чином, щоб прокуратура не лягла після того, коли відбудуться абсолютно законні рішення. Тому тут буде дуже велика робота», – заявила Венедіктова (відео 6:46).
Виконано
Сказано 17 березня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/hoBEeUw12pA?t=406
  • Лист Офісу ГПУ від 9 жовтня 2020 року
  • Лист Офісу ГПУ
  • Лист Офісу ГПУ

Результат

У листі Офісу ГПУ від 9 жовтня 2020 року не було надано інформації про проведення заявленого аудиту. Натомість було поінформовано про те, що органи прокуратури втратили повноваження щодо проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях з листопада 2019 року.

З листа Офісу Генерального прокурора України від 15 січня 2021 року стало відомо, що генеральним прокурором Іриною Венедіктовою після призначення на посаду, в березні 2020 року вивчено загальний стан справ та вжито низку організаційних заходів, спрямованих на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури України. За результатами вивчення (аудиту), з метою забезпечення неухильного виконання завдань кримінального провадження, зокрема щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, генеральним прокурором та його заступниками заслухано стан досудового розслідування у низці актуальних та резонансних кримінальних проваджень, насамперед, тих, процесуальне керівництво в яких здійснюється прокурорами Офісу Генерального прокурора.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова провела аудит справ, які перебувають під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу ГПУ, тому обіцянці присвоєно статус «виконано».