Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування

Вагнєр пообіцяла відстоювати право на працю для зубних лікарів

5 лютого 2020 року народний депутат України Вікторія Вагнєр пообіцяла повернути зубним лікарям можливість займатися своєю діяльністю. Причина в тому, що згідно з наказом МОЗ №117 (від 29 березня 2002 року) ці фахівці втрачають право лікувати пацієнтів та мають змогу робити лише профілактичний огляд і діагностику.
Архів
Сказано 5 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/Vagner.Viktoriya/posts/188594169185155?__tn__=-R
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=20998&SKL=10
  • https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v1913282-20#n2

Результат

Зауважимо, що народний депутат підкреслювала необхідність впровадження рішення, яке б вдовольнило вимоги зубних лікарів.

Як зазначають стоматологи та зубні лікарі необхідно привести до відповідності норм Конституції України наказ Міністерства охорони здоров'я №117 від 29 березня 2002 року, який обмежує кваліфікаційні вимоги про атестацію зубних лікарів, що передбачені наказом № 146.

Згідно з наказом № 1913 Міністерства охорони здоров'я України від 19 серпня 2020 року до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників було внесено зміну, яка передбачає та уточнює професійні зобов'язання зубних лікарів. Зокрема, передбачається здійснення профілактики, діагностики і лікування карієсу та його ускладнень дитячому та дорослому населенню, проведення простих видалень зубів при обмежених запальних процесах тощо.

Обіцянка переноситься в архів, оскільки особисто народним депутатом не було здійснено дій у межах професійної компетенції з метою реалізації обіцяного. Не було ініційовано законопроєкту, який врегульовував би цю проблему, а також народний депутат не актуалізувала та не підіймала більше питання розв'язання проблеми зубних лікарів у ЗМІ. Не було зроблено депутатських запитів, не було оголошено про стан виконання зобов'язання у соціальних мережах чи інтерв'ю.