Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр соціальної політики України

Лазебна пообіцяла забезпечити осіб з інвалідністю та осіб, що отримують соцдопомогу замість пенсії, одноразовою доплатою у розмірі 1 тисячі гривень

23 березня 2020 року міністр соціальної політики України Марина Лазебна пообіцяла забезпечити понад 400 тисяч осіб з інвалідністю та осіб, що отримують соцдопомогу замість пенсії, одноразовою доплатою у розмірі 1 тисячі гривень.
Виконано
Сказано 23 березня 2020 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2902457-v-ukraini-z-travna-trudovi-pensii-proindeksuut-na-11.html
  • https://www.msp.gov.ua/news/18425.html
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-pidvishchennya-pensijnih-viplat-i-nadannya-socialnoyi-pidtrimki-okremim-kategoriyam-naselennya-u-2020-roci-i010420-251

Результат

1 квітня 2020 року уряд ухвалив постанову № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році». Документ, серед всього іншого, передбачає виплату у квітні одноразової грошової допомоги у сумі 1000 гривень окремим категоріям населення (деяким пенсіонерам та одержувачам державної соціальної допомоги, особам з інвалідністю). Рада вже ухвалила необхідні зміни до бюджету. Президент підписав відповідний закон.

Враховуючи те, що Кабмін та Рада створили передумови для доплати пенсіонерам в розмірі 1 тисячі гривень, обіцянці присвоєно статус «виконано».