Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр оборони України

Резніков пообіцяв забезпечити тимчасове скасування процедури підтвердження статусу ВПО для пенсіонерів, які проживають в ОРДЛО і отримують пенсію в Україні

13 березня 2020 року віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков пообіцяв забезпечити тимчасове скасування процедури підтвердження статусу ВПО для пенсіонерів, які проживають в ОРДЛО. «Ми сьогодні готуємо від Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій зміни до пакета документів, якими будуть вважатися, що це є форс-мажор і тимчасово буде відтермінована ця вимога, що вони мають тих 60 днів обов'язково зареєструватися. Щоб зменшити черги на КПВВ. Ми обов'язково унормуємо це», – заявив Резніков (відео 32:39).
Виконано
Сказано 13 березня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/Sj8ZEzEwuH0?t=1967
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/530-20
  • https://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68397
  • https://www.facebook.com/MinistryforTOTandIDPs/posts/2772763272837621?__tn__=-R

Результат

17 березня Рада ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 16 березня. Наступного дня президент Зеленський поставив під ним підпис.

Відповідно до пункту 3 прикінцевих положень, на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється, серед всього іншого, приймати рішення про скасування дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи на підставі інформації про тривалу відсутність (понад 60 днів) особи за місцем проживання, яка дає обґрунтовані підстави вважати, що внутрішньо переміщена особа повернулася до покинутого місця постійного проживання. Обіцянці присвоєно статус «виконано».