Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров пообіцяв продовжити працювати над спрощенням книги обліку доходів і податків для окремих груп

1 квітня 2020 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що продовжить працювати над спрощенням книги обліку доходів і податків для окремих груп, над переведенням книги обліку доходів і податків в електронну форму.
Виконано
Сказано 1 квітня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/fedorov1991/posts/2000241563453031
  • Лист Міністерства фінансів України від 20 серпня 2020 року

Результат

Враховуючи те, що у період з квітня по серпень 2020 року питання щодо спрощення книги обліку доходів і податків для окремих груп та її переведення в електронну форму було врегульовано шляхом прийняття законопроєкту "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб - підприємців", обіцянка отримала статус "виконано".

Відповідно до листа Міністерства фінансів України від 20 серпня 2020 року, 5 серпня 2020 року президент України Володимир Зеленський підписав Закон України від 14 липня 2020 року № 786-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб - підприємців", яким, зокрема з 1 січня 2021 року передбачено скасування вимоги обов'язкової реєстрації Книги обліку доходів та Книги обліку доходів та витрат.

При цьому фізичні - підприємці та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов'язані вести облік доходів і витрат. Облік доходів і витрат може вестися в паперовому або електронному вигляді, у тому числі через електронний кабінет.

Фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої і другої груп та платники податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів.

Фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік у довільній формі шляхом помісячного відображення доходів та витрат.

Зміни отримали підтримку Мінцифри, Мінфіну та інших міністерств.