Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв не допустити сміттєвого колапсу в умовах обмежувальних заходів

27 березня 2020 року мер столиці Віталій Кличко пообіцяв не допустити сміттєвого колапсу в умовах обмежувальних заходів. «Заспокоюю всіх мешканців Києва. Ми вивозимо і далі будемо вивозити сміття. 4 тисячі двірників кожного дня виходять на вулиці і прибирають їх. А «ділкам», які в такий час хочуть додатково заробити, залякуючи мешканців міст, я раджу добре подумати перед тим, як таке робити», – сказав Віталій Кличко.
Виконано
Сказано 27 березня 2020 р.

Джерело

  • https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_mi_ne_dopustimo_smittyevogo_kolapsu_v_umovakh_obmezhuvalnikh_zakhodiv/
  • Лист КМДА від 8 липня 2020 року
  • Лист КМДА від 8 липня 2020 року
  • Лист КМДА від 10 березня 2021 року
  • Лист КМДА від 10 березня 2021 року

Результат

10 березня 2021 року в КМДА нам повідомили, що з 27 березня 2020 року по теперішній час ні на один день організація Київкомунсервіс не припиняла свою роботу. Не зважаючи на ускладнені умови роботи, зумовлені запровадженням обмежувальних заходів, випадків несвоєчасного вивезення побутових відходів в зоні обслуговування КП Київкомунсервіс зафіксовано не було. Тож обіцянка отримує статус - виконано.

Нагадаємо перебіг подій:

Станом на 8 липня 2020 року щодня в місті для забезпечення процесу безперебійного вивезення побутових відходів та великогабаритних відходів задіяно понад 550 працівників та понад 150 одиниць спецтехніки КП «Київкомунсервіс» та підприємств перевізників.

Крім того, зросла кількість відходів, що продукують мешканці – за добу в столиці збирають та вивозять близько 3-3,5 тисячі тонн відходів. Збільшення обсягів вивезення відходів пов’язано, зокрема, із закриттям клапанів сміттєпроводів у будинках. Відповідно, комунальним підприємством було внесені зміни до графіків-дислокацій вивезення твердих побутових відходів, збільшено кількість контейнерів та частоту їх вивезення.