Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров пообіцяв "легалізувати" програму за якою буде проводитись моніторинг виконання норм карантину

27 березня 2020 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що "легалізує" програму за якою проводитись моніторинг виконання норм карантину.
Виконано
Сказано 27 березня 2020 р.

Джерело

  • https://t.me/zedigital/243
  • https://t.me/zedigital/255
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.gov.diia.quarantine&hl=uk
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/530-20
  • https://112.ua/obshchestvo/neispolzovanie-mobilnogo-prilozheniya-dlya-kontrolya-rezhima-samoizolyacii-budet-oblagatsya-shtrafami-fedorov-532091.html?fbclid=IwAR3JwfHePDCcXrehVug2zAJJLlBkqfw77TGc-YMgIrI3RtOjGoTB7eZDSag

Результат

30 березня 2020 року ВРУ прийняла у другому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)", який встановлює ряд заходів спрямованих на подолання коронавірусу (у тому числі карантинні заходи).

7 квітня 2020 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив про запуск нового додатку "Дій вдома" за яким можна буде здійснювати моніторинг дотримання самоізоляції людьми, які заразились і перебувають на самоізоляції. За невикористання відповідного застосунку вищезазначеним особам будуть нараховуватись штрафи.

Враховуючи відповідну інформацію, обіцянка отримала статус "виконано".