Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Геращенко пообіцяла, що фракція "ЄС" не підтримає законопроект №2178-10 без кадастру землі

25 березня 2020 року народний депутат України Ірина Геращенко на своєму Youtube-каналі пообіцяла, що фракція "Європейська солідарність" не буде підтримувати законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10), якщо в ньому не буде передбачено прозорого реєстру землі. Геращенко:"Але ми ніколи не підтримаємо закон, в якому буде закладено зараз без створення прозорого реєстру землі, кадастру землі". (відео 3:08 - 3:25)
Не виконано
Сказано 25 березня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=5bGCEnKL61k
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5095

Результат

31 березня 2020 року на позачерговому засіданні Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10).

Народний депутат Ірина Геращенко та фракція "Європейська солідарність" в цілому підтримали даний законопроект. Обіцянка отримує статус "Не виконано".

Даний законопроект не передбачає створення кадастру землі, проте документом передбачено функціонування програмного забезпечення Державного земельного кадастру, який забезпечує інформаційну взаємодію з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань з метою одержання необхідної інформації про загальну площу земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності фізичної особи, а також юридичних осіб, учасником яких вона є.

Станом на 31 березня 2020 року Державний земельний кадастр наповнений ще не повністю, а частково. Для його прозорості потрібно цифровізувати всі землі України.