Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член комітету з питань антикорупційної політики

Сюмар заявила, що фракція "ЄС" буде вносити зміни до ст. 325 ККУ для відміни посиленої відповідальності за порушення карантину

17 березня 2020 року народний депутат України Вікторія Сюмар заявила, що фракція "Європейська солідарність" спільно з іншими фракціями буде вносити зміни до статті 325 "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням" Кримінального кодексу України. Нагадаємо, що у зв'язку з епідемією коронавірусу (COVID-19), Верховна Рада України ухвалила законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) (№3219), який передбачає також зміни до ст. 325 ККУ. Наразі порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, - карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Не виконано
Сказано 17 березня 2020 р.

Джерело

  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7392.html
  • https://protocol.ua/ru/kriminalniy_kodeks_ukraini_stattya_325/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10010&num_s=2&num=&date1=17.03.2020&date2=&name_zp=&av_nd=&prof_kom=0&is_gol_kom=0&dep_fr=3028&stan_zp=0&date3=&is_zakon=0&n_act=&gneu_decision_present=&sub_zak=0&type_doc=0&type_zp=0&vid_zp=0&edition_zp=0&is_urgent=0&ur_rubr=0&sort=0&out_type=&id=&page=7&zp_cnt=20

Результат

З моменту ухвалення законопроекту №3219 і станом на 26 листопада 2020 року зміни до статті 325 ККУ "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням" не вносилися.

Також за даними сайту ВРУ народні депутати від фракції "Європейська солідарність" не вносили будь які ініціативи, які б передбачали зміни до статті 325 ККУ. Однак пізніше "Європейська солідарність" встигла ініціювати зміни до статті 110 ККУ, але дані зміни стосуються зовсім іншого.

Виходячи з вищезазначеного обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки народні депутати з фракції "Європейська солідарність" не ініціювали зміни до ст. 325 ККУ.