Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Верховної Ради України
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Стефанчук пообіцяв підтримати ініціативу Ірини Геращенко про позачергову сесію

2 березня 2020 року народний депутат України Руслан Стефанчук пообіцяв підтримати ініціативу Ірини Геращенко про позачергову сесію. "Я відповім вам одразу. Я вперше чую про цю ініціативу... Особисто я, як народний депутат Руслан Стефанчук, я її підпишу і підтримаю", - заявив він (відео 19:45-20:35).
Виконано
Сказано 2 березня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=CF5wXLNTMRM&feature=youtu.be&t=1222
  • https://www.facebook.com/iryna.gerashchenko/posts/2925772030843924
  • Лист першого заступника голови ВРУ

Результат

За інформацією Руслана Стефанчука від 22 липня 2020 року депутат підтримав своїм підписом ініціативу Ірини Геращенко про проведення позачергової сесії, однак вона не набрала необхідної кількості підписів народних депутатів, що і не дозволило провести позачергову сесію. Для перевірки інформації "Слово і діло" направило запит до співголів депутатської фракції "Європейська солідарність".

Станом на 9 жовтня 2020 року відповідь "Європейської солідарності" на запит не надійшла. Помічник спікера підтвердив факт підписання такої ініціативи. Обіцянка отримує статус "виконано" виходячи з того, що інформацію підтвердив сам Руслан Стефанчук, а представники "Європейської солідарності" не спростували цю інформацію.