Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Рахманін пообіцяв, що депутати від "Голосу" подадуть до ВРУ законопроект про скасування вільної економічної зони Крим

27 лютого 2020 року народний депутат України Сергій Рахманін пообіцяв, що депутати від "Голосу" подадуть до ВРУ законопроект про скасування вільної економічної зони Крим. "Необхідно ухвалити закони, які стосуються корінного народу Криму. Будемо найближчим часом подавати відповідні законопроекти. Це законопроект про корінні народи. Це скасування вільної економічної зони Крим. Абсолютно ганебна історія, яка узаконює наші стосунки з окупантом. Третя історія це внесення в Конституцію кримсько-татарської національної автономії", - заявив він (відео 2:30-3:10).
Виконано
Сказано 27 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=O7v8xbZH8do
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10010&num_s=2&num=&date1=&date2=&name_zp=&av_nd=&prof_kom=0&is_gol_kom=0&dep_fr=3029&stan_zp=0&date3=&is_zakon=0&n_act=&gneu_decision_present=&sub_zak=0&type_doc=1&type_zp=0&vid_zp=0&edition_zp=0&is_urgent=0&ur_rubr=0&sort=0&out_type=&id=&page=1
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72316

Результат

Створена на окупованій частині території України (Автономна Республіка Крим і місто Севастополь) згідно з Законом України "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України"від 12 серпня 2014 р. № 1636-VII. Розпочала діяти 27 вересня 2014 року. ВЕЗ "Крим" запроваджено на десять повних календарних років.

18 липня 2021 року у ВРУ було зареєстровано проект Закону про внесення змін до розділу ХХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України у зв'язку із втратою чинності Законом України "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України". Головним автором став народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк. Таким чином, обіцянка виконана.

1 липня 2021 року проєкт закону було ухвалено ВРУ, і незабаром він став законом.