Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко пообіцяв після зміни влади скасувати законопроекти, які зобов'язують ФОПів використовувати касові апарати

24 лютого 2020 року народний депутат Юрій Бойко пообіцяв, що відмінить законопроекти, які зобов'язують ФОПів використовувати касові апарати. Мова йде про законопроекти №1053-1 "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг" та №1073 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг". "Звісно ми його відмінимо, після зміни влади. Цих касових апаратів, цієї дуристики не буде", - заявив нардеп (відео 1:43-1:48).
У процесі
Сказано 24 лютого 2020 р.
Контроль виконання через 8 мiсяцiв.

Джерело

  • https://youtu.be/ih6n7QwAQM0?t=104
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8028
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8321
  • https://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69612
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70653
  • https://zagittya.com.ua/ua/news/zakonoproekty/frakcija_oplzzh_zaregistrirovala_zakonoproekt_prizvannyj_oblegchit_i_uprostit_rabotu_fopov.html
  • https://biz.ligazakon.net/news/200197_komu-treba-zastosovuvati-rro-z-1-schnya-2021-roku

Результат

4 листопада 2020 року Рада провалила голосування за законопроект №4313 про внесення змін до розділу ХХ "Прикінцеві та перехідні положення" Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг.

Цей законопроект передбачає відстрочку, на один рік, обовязкового впровадження касових апаратів для ФОПів.

18 депутатів від ОПЗЖ, підтримали цей законопроект, сам Юрій Бойко не голосував за це рішення.

17 листопада 2020 року на голосування в раду було винесено законопроект №4313-д, який мав відстрочити РРО для фопів, які не входять до "ризикових" груп. Проте, Рада провалила це голосування. Жоден представник фракції не підтримав це рішення.

1 грудня 2020 року Рада голосувала альтернативний законопроект №4439-д. Цей законопроект передбачає відстрочку РРО на рік для "не ризикових" груп підприємців. 18 членів фракції підтримали це рішення, жоден не натиснув кнопку "проти", Бойко за це рішення не голосував.

Зауважимо, що ці законопроекти покликані лиш відтермінувати впровадження РРО. Бойко ж обіцяє скасувати їх взагалі.

Наразі в раді зареєстровано законопроект авторства фракції " Батьківщина" №3853-2, метою якого є повністю скасувати зобовязання використовувати рро.

11 грудня 2020 року депутати від ОПЗЖ подали законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо сприяння господарській діяльності фізичної особи-підприємця без застосування реєстратора розрахункових операцій (програмного реєстратора розрахункових операцій) та збереження права на використання Книги обліку доходів.

Станом на 1 січня 2020 року використання РРО стало обов'язковим для підприємців  2-4 груп, які здійснюють продаж побутових товарів які перебувають на гарантії, лікарських та медичних засобів та послуг, ювелірних виробів.