Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко запевнив, що фракція підтримає зміни до бюджету щодо підвищення фінансування лікарень

28 лютого 2020 року народний депутат України Юрій Бойко запевнив, що фракція підтримає зміни до бюджету щодо підвищення фінансування лікарень. "Ось це передбачуване закриття туб диспансерів, недофінансування медичних установ, навіть тих які потрапили в опорні лікарні. Це сьогодні реальна проблема. Вони відчувають себе незахищеними, не розуміють як, можуть вистояти в цій боротьбі, коли у них немає коштів. Тому нам треба внести зміни в бюджет. Я Хочу сказати що наша фракція це повністю потримає і сподіваюся що підтримають інші фракції ", - запевнив Бойко (відео 2:11:15).
Не виконано
Сказано 28 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/eXa_l4jjD8k?t=7875
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=4703
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5172

Результат

17 березня 2020 року відбулося голосування за проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров'я за кошти державного бюджету (№2539) - у другому читанні та в цілому. Фракція утрималася від голосування за це рішення, а отже не підтримала його.

30 березня 2020 року рада провалила голосування за проект закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (№3279).Серед всього, у ньому йшлося про виділення 97,1 млрд грн для Фонду боротьби з хворобою COVID-19 та її наслідками. Фракція не голосувала за цей законопроект

13 квітня 2020 року рада прийняла законопроект про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (№3279-д). Фракція "Опозиційна платформа За життя", - не підтримала це рішення. Обіцянка отримує статус "не виконано".