Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков пообіцяв найближчим часом поширити проєкт «Поліцейський офіцер громади» на прифронтові райони – «найближчим часом охопимо прифронтові райони»

11 лютого 2020 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв найближчим часом поширити проєкт «Поліцейський офіцер громади» на прифронтові райони – «найближчим часом охопимо прифронтові райони, а згодом і всю країну».
Не виконано
Сказано 11 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://mvs.gov.ua/ua/news/28094_Arsen_Avakov_Nacpoliciya_rozshirya_proekt_Policeyskiy_oficer_gromadi_nayblizhchim_chasom_ohopimo_prifrontovi_rayoni_.htm
  • Лист Нацполіції від 13 серпня 2020 року
  • https://decentralization.gov.ua/areas/0642/map
  • https://decentralization.gov.ua/areas/0622/map
  • https://media.slovoidilo.ua/media/infographics/12/116497/karta-ato-rnbo-2020-08-07-uk_normal.png
  • http://luganskua.com/news/8614-politsyeis-kii-ofitser-gromadi-novii-riven-komunikatsii-i-servisu/

Результат

Відповідно до листа Нацполіції від 13 серпня 2020 року, у 2020 році було розпочато реалізацію проєкту у 10 (з 13) ОТГ Донецької та 12 (з 18) ОТГ Луганської областей, з якими підписано меморандуми про співпрацю та партнерство в рамках проєкту. Упродовж травня-червня 2020 року відібрано поліцейських для обслуговування громад, яких у липні направлено на спеціалізацію (!) дільничних офіцерів поліції, закріплених за поліцейськими дільницями в ОТГ, терміном 2,5 місяці.

Заступник начальника ГУНП в Луганській області Юрій Слухаєнко підтвердив, що майбутнi полiцейськi офiцери громади знаходяться на навчаннi, у Днiпропетровському унiверситетi внутрiшнiх справ. Наприкiнцi вересня 2020 року їх направлять працювати у громади (одна з причин «неохоплення» в заявлені часові проміжки).

Під час запровадження проєкту на території регіону, участь у ньому приймають громади, які готові створити умови для роботи поліцейського офіцера громади – так в листі пояснили саме таку неповну кількість громад (одна з причин «неохоплення» в заявлені часові проміжки).

Враховуючи те, що через півроку після обіцянки прифронтові райони з різних причин не охоплено офіцерами громади, обіцянці присвоєно статус «не виконано».