Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Секретар Ради національної безпеки і оборони України

Данілов пообіцяв, що найближчим часом запрацює система «тотального контролю» за лікарськими засобами

27 лютого 2020 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов пообіцяв, що найближчим часом запрацює система «тотального контролю» за лікарськими засобами. «В нас сьогодні в країні розробляється система тотального контролю за лікарськими засобами. Кожна аптека буде звітувати щодня. Така система найближчим часом в нашій країні почне працювати», – заявив Данілов (відео 50:48).
Не виконано
Сказано 27 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/1c_H6SQaLis?t=3048
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=72012
  • Лист МОЗ

Результат

Враховуючи те, що за два роки система «тотального контролю» за лікарськими засобами не запрацювала, обіцянка отримала статус «не виконано».

Відповідно до листа Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками від 11 січня 2022 року, на виконання Плану організації Ради національної безпеки та оборони України від 30 липня 2021 року «Про стан національної системи охорони здоров'я та невідкладні заходи щодо забезпечення громадян України медичною допомогою», введено в дію Указом Президента України від 18 серпня 2021 року № 369, розроблено проєкт Закону України «Про лікарські засоби».

За вищевказаною законодавчою ініціативою, з метою запобігання та протидії обігу фальсифікованих лікарських засобів, виробники лікарських засобів наносять на упаковку лікарського засобу, в тому числі, унікальний ідентифікатор або у визначених законодавством випадках еквівалентний унікальний ідентифікатор, що дозволяє перевірити автентичність і ідентифікувати упаковку лікарського засобу.

Даний законопроєкт зареєстрований у ВРУ (реєстраційний номер № 5547), за результатом голосування прийнятий за основу та очікує на друге читання.