Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Секретар Комітету з питань освіти, науки та інновацій

Піпа пообіцяла змінити процедуру отримання стипендій для призерів міжнародних олімпіад

20 січня 2020 року народний депутат України Наталія Піпа пообіцяла змінити процедуру отримання стипендій для призерів міжнародних олімпіад. За її словами: якщо Ви переможець міжнародної олімпіади і при цьому студент приватного ВУЗу, то не отримуєте президентської стипендії, а якщо Ви переможець всеукраїнської олімпіади і при цьому студент приватного ВУЗу, то отримуєте стипендію.
Виконано
Сказано 20 січня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/NataliyaPipaOfficialPage/photos/a.488396031897902/651389545598549/?type=3&theater
  • https://t.me/NataliyaPipaOfficial/500
  • https://mon.gov.ua/ua/news/sergij-shkarlet-uchasniki-zno-z-najvishimi-rezultatami-j-peremozhci-mizhnarodnih-uchnivskih-olimpiad-otrimayut-stipendiyi-ta-premiyi-prezidenta-ukrayini

Результат

15 вересня 2021 року на засіданні уряду було ухвалено постанову "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України". Відтепер стипендії та премії призначатимуться щороку за результатами участі у ЗНО та міжнародних олімпіадах. Переможці цьогорічних міжнародних учнівських олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії отримають премії Президента України у розмірі 100 тис. гривень. А учасники зовнішнього незалежного оцінювання з найвищими результатами, – стипендії Президента України (виплачуватимуться протягом року, щомісяця, у розмірі 10 тис. гривень.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки процедура була змінена, як і обіцяла народна депутатка