Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Рабінович запевнив, що представники фракції візьмуть участь у Параді Перемоги в Москві

17 лютого 2019 року народний депутат України Вадим Рабінович запевнив, що представники фракції візьмуть участь у Параді Перемоги в Москві. "Вони говорять, що ми не повинні брати участь в святкових заходах, присвячених Перемозі. Це означає, що ми викреслюємо себе зі списку переможців у цій війні. Це означає, що мільйони людей, які поховані в нашій землі, загинули ні за що. Ніколи цього не буде! Ні за примхою Порошенка, ні через чергову зміну курсу! І я вважаю, що правильно сказав спікеру Разумкову: "Парламентська делегація України повинні бути на Параді Перемоги в Москві". Це буде означати, що ми шануємо пам'ять тих, хто загинув за свою країну, і підтверджуємо, що фашизм - це зло і есесівець завжди есесівець. І те, що нам сьогодні розповідають, що "СС Галичина" була хороша, тому що вбивала менше всіх..." - це злочин! І якщо влада не хоче їхати, ми самі поїдемо і візьмемо участь у Параді, чого б нам це не коштувало!! - запевнив Рабінович.
Не виконано
Сказано 17 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/-cuSgzN94A8?t=252
  • http://zagittya.com.ua/ua/news/novosti/vadim_rabinovich_esli_vlast_ne_poedet_na_parad_pobedy_my_sami_eto_sdelaem_chego_by_eto_ni_stoilo.html
  • https://narodna-pravda.ua/2020/04/16/putin-ofitsijno-perenis-parad-9-travnya-u-moskvi/
  • https://prm.ua/u-kremli-virishili-perenesti-parad-do-dnya-peremogi-roszmi/
  • https://youtu.be/K3SwTfgxsmc?list=PLK9RsUMF8sN6sTRUOAJk-LTsaLhCVsiCP&t=12
  • https://zagittya.com.ua/ua/news/

Результат

16 квітня 2020 року стало відомо, що президент країни агресора офіційно повідомив, що парад до 75-ї річниці Перемоги буде перенесено у зв'язку з епідемією COVID-19, та проведено не пізніше кінця 2020 року. Оскільки, нардеп пообіцяв відвідати парад у Москві, але не уточнював дату 9 травня, обіцянка лишається "у процесі".

24 червня 2020 року у Москві відбувся парад до 75-ї річниці Перемоги. На подію з офіційним візитом приїхали представники Білорусі, Узбекистану, Боснії і Герцеговини, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Сербії, Південної Осетії і Абхазії. Української делегації на параді не було. У цей день Ілля Кива брав участь в ефірі на телеканалі NEWSONE, Юрій Бойко проводив зустріч з представниками малого та середнього бізнесу в Кременчуці, а Наталія Королевська відкрила дитячий ігровий комплекс на Донеччині. Обіцянка отримує статус "не виконано".