Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Секретар Комітету з питань цифрової трансформації

Ларін у передвиборчій програмі пообіцяв залишити землю у власності українських селян

20 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Опозиційна платформа — За життя", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою залишити землю у власності українських селян.
Не виконано
Сказано 20 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=393.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5095
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7379.html

Результат

31 березня 2020 року ВРУ прийняла законопроект №2178-10 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Законопроектом передбачено відкриття ринку землі у декілька етапів. Право власності на землю сільськогосподарського призначення після проходження усіх етапів матимуть громадяни України, юридичні особи, які зареєстровані в Україні та учасниками яких є українці, держава або громади, самі територіальні громади, та держава. Селяни матимуть можливість продавати свої паї юридичним особам та державі.

Фракція не підтримала прийняття законопроекту, та наполегливо блокувала його прийняття. Попри все, законопроект було прийнято. Враховуючи те, що законопроект не позбавляє селян власності на землю, а тільки надає право нею розпоряджатись, неголосування партією за нього суперечить програмній обіцянці. Попри жорстку позицію депутатів, щодо заборони продажу землі, фракція не змогла домогтись реалізації пункту програми, тому обіцянка отримує статус "не виконано". Варто додати, що партія має намір звертатись до КСУ для оскарження закону, тому статус обіцянки може бути змінений у разі позитивного рішення суду.