Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Третьякова пообіцяла зробити депутатський запит, якщо телеканалу ATR не нададуть державне фінансування

11 лютого 2020 року народний депутат Галина Третьякова в ефрі телеканалу ATR (ATR - перший кримськотатарський телеканал) пообіцяла зробити депутатський запит, якщо телеканалу не нададуть державного фінансування. У відповідь на заяву телеведучої, що вже не вперше створюють проблеми з фінансуваням і щоразу різні, народний депутат відповіла: "Можете звертатися, якщо у вас там завтра не вийде впродовж дня це отримати (ред.- фінансування). Звертайтеся і я буду робити депутатські запити, звернення для того, щоб отримати швидко інформацію, щоб ви були поінформовані, і у вас все було нормально і в порядку" (відео 4:00-4:14).
Не виконано
Сказано 11 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/RLta941bdzM?t=240
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=10&kod8011=21121
  • https://www.kmu.gov.ua/news/mkip-uryad-rozblokuvav-vikoristannya-byudzhetnih-koshtiv-kanalom-atr
  • https://detector.media/rinok/article/176386/2020-04-15-atr-ochikue-na-novi-postanovi-uryadu-i-spodivaetsya-otrimati-finansuvannya-do-kintsya-kvitnya/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5172
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=10&kod8011=21121

Результат

У грудні 2017 року Рада ухвалила закон, яким продовжила практику надання фінансової підтримки недержавним телерадіокомпаніям, що функціонували на території Криму. Станом на квітень-травень 2020 року відповідну норму закону не змінювали: "Кабінет Міністрів України може визначати напрями використання бюджетних коштів на програми підтримки телерадіокомпаній, які функціонували на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і надають інформаційні послуги".

Фінансова підтримка в попередні роки надавалася за рахунок і в межах коштів, передбачених бюджетною програмою (Мінсоцполітики) "Розселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які були депортовані з території України". Однак, змінами до бюджету на 2020 рік (від 13 квітня) на цю програму не передбачили фінансування.

13 квітня 2020 року депутати також вивели з-під дії норм закону "Про державні закупівлі" телекомпанію "Атлант-СВ" (здійснює мовлення під логотипом ATR). Третьякова голосувала "за" зміни до бюджету з цією нормою. Тепер телеканал ATR у 2020 році зможе отримувати кошти з держбюджету без проведення тендерів. 6 травня 2020 року уряд ухвалив постанову № 346, якою оновив порядок використання коштів однієї з бюджетних програм Міністерства культури та інформаційної політики. Телеканал "ATR" відтепер буде фінансуватись з видатків МКІП.

Станом на 20 квітня 2020 року народний депутат України Галина Третьякова не направила депутатський запит щодо надання телеканалу АТР державного фінансування.

16 липня 2020 року Галина Третьякова повідомила, що особисто здійснила дзвінок до Голови Державної казначейської служби з проханням роз’яснити ситуацію із затримкою фінансування для телеканалу. Депутат з'ясувала, що проблема мала суто механічний характер, оскільки змінився механізм подачі документів.

Вона додала, що не використовувала жодних заходів депутатського реагування для вирішення цього питання.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки для вирішення проблеми було обіцяно робити саме депутатські запити та звернення, а цього повною мірою зроблено не було.

Станом на 22 липня 2020 року список запитів депутата на сайті Верховної ради також не містить таких, які б стосувалися телеканалу ATR.